Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Peru

Peru

Deze biologische en Fairtrade cacao wordt verbouwd door de Awaj├║n langs de oevers van de rivier Cenepa en Rio Santiago in het Amazoneregenwoud. Zij zijn lid van de co├Âperatie NorAndino, een organisatie met ongeveer 5000 leden waaronder 1800 cacaoboeren, verdeeld over het Noorden van Peru, zowel aan de kust zijde als de Amazone zijde.

Daarnaast begeleiden we NorAndino met een bijzonder project. Een deel van de cacao-oogst verwerken ze namelijk zelf, in hun eigen cacaofabriek. De fabriek in Peru is groter dan de fabriek in Amsterdam, met een moderne productielijn voor hoogwaardige biologische en Fairtrade cacaomassa. Ook kunnen ze in de toekomst zelf chocolade maken.

Julio Pe├▒a Cordoba uit Bajo Charanal, Piura, Peru:
‘Doordat we onze eigen, moderne chocoladefabriek hebben, kunnen wij – als cacaoboeren – voor het eerst ├│├│k chocolademaker worden. Zo bouwen we aan een sterkere positie in de cacao-industrie. Dat geeft ons grote kansen voor de toekomst.’

Peru kent veel gemeenschappen die leven in het Amazone regenwoud en een van de grootste groepen is de “Awaj├║n” met een populatie van ongeveer 65.000 mensen. Zij leven van zogenaamde “slash and burn” landbouw en hebben grote gebieden in het regenwoud in beheer. Door toename van de populatie neemt de druk op het regenwoud toe en zijn andere bronnen van inkomsten belangrijk voor het voortbestaan van hun levenswijze.

Cacao is hier een perfect alternatief, het vereist schaduw bomen en kan in combinatie met andere gewassen geplant worden. Het verminderd de noodzaak voor “slash and burn” landbouw waardoor het voortbestaan van het regenwoud verzekerd is.

Producten uit Peru

Awaj├║n pakket (3 repen)

Leuk cadeautje, of lekker voor jezelf. In dit pakket zitten 3 (h)eerlijke bio...

11,68 available on subscription

Awaj├║n donkere melk 52%

Donkere melkchocolade gemaakt met Criollo cacabonen uit Peru - Amazone....

3,99

Awaj├║n puur 80%

Pure chocolade gemaakt met Criollo cacabonen uit Peru - Amazone....

3,99