Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Vol smaak! Vol verhalen!

April 23rd, 2024

De cacaomarkt (voorspelbaar) op zijn kop

De kranten staan er vol van en de cacao industrie is in rep en roer. Nog nooit was de prijs …

Lees verder
March 27th, 2024

Grootste fietstransport ter wereld vervoert chocolade emissievrij van Amsterdam naar heel Duitsland

Zo’n 100 fietsers rijden meer dan 1250 kg chocolade van Amsterdam naar 32 steden in Duitsland Zaterdag 30 maart komen voor de 15de …

Lees verder
March 14th, 2024

De nieuwe oogst is geladen!

Afgelopen vrijdag heeft de crew van het zeilend vrachtschip de Tres Hombres de nieuwe lading Trinitario bonen van onze partner Conacado geladen! …

Lees verder
October 23rd, 2023

Sint komt dit jaar met de zeilboot.

Chocolatemakers komt met de duurzaamste Sintletters ooit. Uit de zonne-energie fabriek in de Amsterdamse cacaohaven komt weer een innovatie die …

Lees verder
September 25th, 2023

Chocolatemakers speelt met Demeter gecertificeerd assortiment vol in op biodynamische trend

Oktober 2023, Amsterdam Al jaren is het Amsterdamse chocoladebedrijf het schoolvoorbeeld van duurzaam ondernemen en produceren. Van gezeilde cacao tot …

Lees verder
September 7th, 2023

Visiting the lush rainforests of Colombia

Last July, Julia who is in our sales team went all the way to Colombia to visit the women’s cooperative CooAgroNevada. Two days full of jungle, cocoa pods, information and fun facts we want to share with you!

Lees verder
April 19th, 2023

Echt duurzaam transport bestaat! Zeilend vrachtschip ‘Tres Hombres’ lost cacao in Amsterdam

Na een lange, maar voorspoedige reis van bijna 6 maanden is het zeilend vrachtschip de Tres Hombres weer terug bij Chocolatemakers in het westelijk havengebied van Amsterdam. In het ruim: maar liefst 12 ton biologische Trinitario cacaobonen. Goed voor zo’n 240.000 speciale Tres Hombres repen die dit jaar ook in twee nieuwe smaken verschijnen. 

Lees verder
October 5th, 2022

Vegan Demeter chocolade van Amsterdamse Chocolatemakers zet nieuwe standaard voor duurzaamheid en smaak

De Amsterdamse chocoladeproducent Chocolatemakers introduceert twee nieuwe Demeter gecertificeerde repen en bouwt voort op de verduurzaming van hun assortiment. De …

Lees verder
August 18th, 2022

Biologische chocolade. Maakt dat uit?

De chocolade van Chocolatemakers is altijd al biologisch, en dat zal altijd zo blijven. Waarom eigenlijk? Wat zijn onze redenen om daar voor altijd aan vast te houden? En waarom is het belangrijk voor jou?

Lees verder
April 6th, 2022

165 fietsers rijden 1.530kg chocolade van Amsterdam naar Duitsland

Schokofahrt#11 Op 16 april rijden 165  fietsers vanuit de Amsterdamse fabriek van de Chocolatemakers naar Duitsland om daar 18.000 repen …

Lees verder
October 20th, 2021

10 jaar klimaat impact

Wij kunnen ons niet meer veroorloven de cruciale ecosystemen van onze planeet te beschadigen. Chocolatemakers heeft al 10 jaar positieve impact op de teller staan. Impact door chocola? Lees hier meer…

Lees verder
September 10th, 2021

Gouden Ticket actie

Vind jij het Gouden Ticket in één van onze chocoladerepen? Dan win je een gratis rondleiding in onze chocoladefabriek! Kom …

Lees verder
April 21st, 2021

Honderden Duitsers fietsen door heel Duitsland met Chocolatemakers chocolade

17.000 repen, 100 winkels en 30 steden in Duitsland! Ook nu weer, ondanks Corona, zijn onze Chocolatemakers repen door heel …

Lees verder
April 13th, 2021

Zeilschip de Tres Hombres weer voor anker bij Chocolatemakers in Amsterdam

Na een lange, maar voorspoedige reis van bijna 6 maanden is het zeilschip de Tres Hombres weer terug bij Chocolatemakers …

Lees verder
February 9th, 2021

De enige, echte chocoladefabriek van Amsterdam: Chocolatemakers

Amsterdam is nog altijd de grootste cacaohaven ter wereld. Maar zèlf chocola maken? Dat gebeurt bijna nergens meer. Bij Chocolatemakers …

Lees verder
May 8th, 2020

Fairtrade en Chocolatemakers werken samen

Chocolatemakers en Fairtrade Nederland slaan de handen ineen om samen te werken aan eerlijke betaling voor boeren. Beiden organisaties werken …

Lees verder
April 23rd, 2020

Samen sterk

Het zijn roerige tijden, maar ook een tijd waarin ontzettend veel mooie lokale initiatieven ontstaan. Zoals deze van onze klanten. …

Lees verder
January 31st, 2020

Chocolatemakers lanceert een nieuwe special: Puur Liefde 65%

Wij houden van chocolade, van wie hou jij? Mmm. daar is ‘ie dan, de chocolade liefde van je leven: de …

Lees verder
October 8th, 2019

Eerste bezoekbare chocoladefabriek van Nederland in grootste cacaohaven van de wereld!

Chocolatemakers maakt krachtige chocolade van boon tot reep 100% zelf   5 oktober 2019 – Chocolatemakers opent vandaag de eerste …

Lees verder
September 18th, 2019

De duurzaamste chocoladefabriek in de grootste cacaohaven van de wereld

Chocolatemakers maakt krachtige chocolade van boon tot reep 100% zelf Wat begon als een jongensdroom voor Enver en Rodney van …

Lees verder
June 21st, 2019

Cacaoboeren nemen heft in eigen hand!

Op 31 mei opende boerencoöperatie Norandino in samenwerking met Chocolatemakers een verwerkingsfabriek voor biologisch cacao in Piura, het Noorden van …

Lees verder
June 7th, 2019

Vier met ons de aankomst van de nieuwe oogst Tres Hombres cacao

In juli komt het zeilschip de Tres Hombres aan met onze nieuwe oogst cacao uit de Dominicaanse Republiek. Maak deel …

Lees verder
May 6th, 2019

Hoe ver werd er gefietst tijdens de vijfde editie van de Schokofahrt?

SCHOKOFAHRT VAN DUITSLAND TOT NEDERLAND VOOR 18.000 REPEN CHOCOLADE Op 20 april fietsten 140 Nederlandse en Duitse fietsers richting onze …

Lees verder
April 9th, 2019

130 fietsers rijden 18.000 chocoladerepen van Amsterdam naar Duitsland

Op 20 april rijden 130 fietsers vanuit onze fabriek in Amsterdam naar Duitsland om daar 18.000 repen chocolade te bezorgen …

Lees verder
December 12th, 2018

Fairtrade verhoogt de minimumprijs

Goed nieuws! Vanaf 1 oktober 2019 verhoogt Fairtrade de minimumprijs voor cacao van $2.000 naar $2.400 en stijgt de Fairtrade …

Lees verder
December 12th, 2018

Chocolademelk – Enver Loke

Heb je wel eens chocolademelk gemaakt van échte chocolade? Enver heeft het perfecte recept, dat elke keer anders is, je …

Lees verder
November 30th, 2018

Jesper (13) en Julian (14) bouwen hun eigen, schone toekomst

DE EERSTE PAAL VAN DE NIEUWE FABRIEK Jesper en Julian, de zonen van de oprichters van Chocolatemakers, hebben met het …

Lees verder
September 28th, 2018

12.000 repen van Chocolatemakers met de fiets van Amsterdam naar 20 Duitse steden

Schokofahrt#4 Zo’n 100 Duitse en een enkele Oostenrijkse fietser komen met hun bakfiets vanuit verschillende delen van Duitsland naar onze …

Lees verder
September 12th, 2018

Rose de Sable – Danielle Petit

In huize Petit wordt er uiteraard heel veel chocolade gesnoept, vandaar dat de repen voor de verkoop nu veilig in …

Lees verder
June 22nd, 2018

Reacties op de nieuwe Chocozeiltjes

Heb jij ze al geproefd? Op 9 juni bij de aankomst van de Tres Hombres, hebben we onze nieuwe Chocozeiltjes …

Lees verder
June 12th, 2018

Baci di cavaliere, een variant op de Ferrero Rocher – PaTESSerie

Tessa van PaTESSerie maakt de heerlijkste bakrecepten en schrijft daarover op haar bakblog PaTESSerie. Ze maakt de lekkerste taarten, gebakjes, …

Lees verder
May 22nd, 2018

NIEUW: Chocozeiltjes

Chocozeiltjes; donkere melkchocolade met koffie en cacaonibs Kan jij de verleiding weerstaan en deze zak niet in een keer leegeten? …

Lees verder
May 7th, 2018

Chocobommetje voor de liefste mama – Bouwhuis

Moeder is de liefste. En voor de liefste bak je taart, met de kinderen. Ik ken taarten die je niet …

Lees verder
May 1st, 2018

Onze verpakking is 100% composteerbaar

Het is over het algemeen wel bekend dat wij geen aluminiumfolie gebruiken, aluminiumfolie is namelijk erg vervuilend. Maar wist je …

Lees verder
April 23rd, 2018

Onze 92% in de spotlight

Waarschijnlijk heb je het al voorbij zien komen, een aantal weken geleden hebben we onze nieuwe Gorilla Bar 92% Extra …

Lees verder
April 9th, 2018

Slowcooker stoofvlees met bier en chocolade – Plezier in de keuken

Slowcooker stoofvlees is zo lekker dat het, wat mij betreft, het gerecht is dat je kunt maken om iemand te …

Lees verder
March 27th, 2018

Schokofahrt #3

Dit weekend staan ze weer voor onze deur! Zo’n 100 Duitsers en een enkele Oostenrijker fietsen met hun bakfiets vanuit …

Lees verder
March 22nd, 2018

Nieuwe reep! Gorilla Bar 92% Extra Puur

Durf jij deze Silverback in de ogen te kijken? Met 92% cacao is deze reep extra puur, maar we hebben …

Lees verder
March 7th, 2018

Chocolade, kumquat, spongecake, meringue – Restaurant Moer

Bij Restaurant MOER (onderdeel van Conscious Hotels) koken ze uitsluitend met pure, biologische producten. Bij de basis blijven, dat is …

Lees verder
January 29th, 2018

Virunga cacao 37% framboos, yuzu & Zacapa rum Gran Reserva 23 jaar – Ciel Bleu**

Ciel Bleu** werkt al met onze chocolade vanaf het prille begin. Hun recepten zijn echt kunstwerkjes. En nu ook mogelijk …

Lees verder
November 29th, 2017

Virunga cacao 68% – gomasio, banaan, zwarte sesam – Ciel Bleu**

Ciel Bleu** werkt al met onze chocolade vanaf het prille begin. Hun recepten zijn echt kunstwerkjes. En nu ook mogelijk …

Lees verder
November 22nd, 2017

Bezoek aan cacaoboeren Congo

Afgelopen maand bracht Rodney een bezoek aan de cacaoboeren en onze partnercoöperatie Esco-Kivu in Congo. In Noord Kivu bij het …

Lees verder
September 12th, 2017

Nieuw: mini Gorilla’s!

Ze vlogen al een tijdje in een KLM-blauw jasje over de wereld (#gorillasflyhigh), maar vanaf nu ook gewoon rechtstreeks uit …

Lees verder
July 5th, 2017

Ruim 30.000 euro opgehaald voor Peru

Dankzij jullie bijdragen hebben we via ons ‘Noodfonds voor Peru‘ een waanzinnig mooi bedrag van ruim 30.000 euro opgehaald! Dankjewel …

Lees verder
June 15th, 2017

Een nieuwe binnenwikkel!

Misschien heb je het al opgemerkt, onze repen hebben een nieuwe ‘binnenwikkel’! Oftewel, het binnenste van de 2 papiertjes waarin …

Lees verder
June 1st, 2017

Chef Specials proeverij | Restaurant MOER

Amsterdam is een groen restaurant rijker: Restaurant MOER (onderdeel van Conscious Hotels) aan de Overtoom in Amsterdam. Bij MOER koken …

Lees verder
May 10th, 2017

Chocolatemakers ‘Amsterdam Made’ certified!

Hoera! Sinds afgelopen week hebben we het ‘Amsterdam Made‘ keurmerk toegekend gekregen. Misschien heb je het al voorbij zien komen …

Lees verder
April 24th, 2017

The making of… Chocolatemakers Spreekbeurtpakket

Zoals je misschien al hebt gezien, heeft Chocolatemakers sinds 2 maanden een echt Spreekbeurtpakket. Dit mooie pakket is gemaakt door …

Lees verder
April 18th, 2017

Onze Awajún 52% in de spotlights

Misschien heb je het al voorbij zien komen. Een aantal weken geleden hebben we onze nieuwe Awajún 52% reep geïntroduceerd! …

Lees verder
April 15th, 2017

Op naar een ‘Living Income’ voor cacaoboeren

De discussie over een eerlijke prijs voor cacaoboeren zet zich voort. Iets dat ons goed stemt. Na de reactie van …

Lees verder
April 7th, 2017

Fairtrade een eerlijke prijs?

  Afgelopen week stond er een mooi stuk over onze bean-to-bar chocoladefabriek in het Parool. Een stuk met kritische uitspraken …

Lees verder
March 27th, 2017

Chocolatemakers richt Noodfonds Peru op!

Noodweer in Peru verwoest 40 hectare cacaoplantages. Daarom richten we het Chocolatemakers Noodfonds op. Terwijl wij in Nederland onze nieuwe …

Lees verder
January 17th, 2017

Chef Specials interview | Ralph Hagen

Het kan soms knap lastig zijn om een topchocolatier te strikken voor een gesprekje. De afstand (Maastricht – Amsterdam) maakt …

Lees verder
December 13th, 2016

Chef Specials proeverij | Chocriti

Tijd voor onze derde Chef Special alweer, en de eerste ‘Proeverij’! Afgelopen maand bezochten diverse professionals onze fabriek voor een …

Lees verder
November 29th, 2016

Hoe het anders kan in de cacaosector

We kunnen het niet vaak genoeg roepen: het moet anders in de cacaosector! Afgelopen week verscheen er een nieuwe studie …

Lees verder
November 18th, 2016

NL afvalwater voedingsbron voor onze cacaoplantages in Dominicaanse Republiek

De wereld verkeert in een chocolade crisis. De vruchtbare gronden waarop cacao groeit worden steeds armer. De grondstoffen en nutriënten …

Lees verder
November 10th, 2016

Chef Specials interview | Vermeer

Tijd voor de tweede Chef Special! Restaurant Vermeer in het hartje van Amsterdam is het paradepaardje van chef-kok Christopher Naylor. …

Lees verder
October 25th, 2016

‘Gorilla Bar’ vliegt de wereld rond met KLM

Speciaal voor KLM World Business Class hebben we een mini versie van onze mooie ‘Gorilla bar‘ gemaakt. Ons kleine biologische …

Lees verder
October 20th, 2016

Chef Specials deel 1 | Ciel Bleu

In deze Special laten we chefs Onno Kokmeijer (executive chef & manager) en Arjan Speelman (chef de cuisine) van sterrenrestaurant …

Lees verder
May 26th, 2016

Ooit van struviet gehoord?

Struviet is een mineraal en ontstaat als bijproduct van de waterzuivering. Een stof waar weinig mee gedaan wordt maar wat …

Lees verder
April 29th, 2016

Wat kost cacao nou echt?

True Price deed onderzoek naar wat de echte prijs van cacao uit Ivoorkust zou moeten zijn. Een interessante inkijk in …

Lees verder
February 7th, 2016

Faya (10 jaar) op het Chocoa festival 2016

Vandaag alweer de laatste dag van het Chocoa Festival 2016. Wij zijn er van 10:00-18:00. Kom je ook proeven? Faye …

Lees verder
November 8th, 2015

De brander uit 1930 doet het!

YEAH! Zo’n spannende dag vandaag, maar hij doet het! Onze brander (ballroast) uit 1930. Een fantastische machine! En zo tof …

Lees verder
November 5th, 2015

Samenwerking met de Rabobank Foundation

Samen met de Peruaanse boeren coöperatie Norandino, waar onze bonen vandaan komen voor de Awajun reep, zetten we diverse projecten …

Lees verder
October 1st, 2015

Wie is Daan?

Dit is Daan Kollmer (31). Industrieel ontwerper / Techneut / Machines ontwerper en bouwer. Wat doe jij in de chocolade …

Lees verder
September 7th, 2015

Cacao nibs in droge worst van Brandt & Levie worstmakers

Onze vrienden de worstmakers Brandt & Levie maken op een hele mooie manier heerlijke worsten. Zoals de droge worst Chipotle …

Lees verder
March 30th, 2015

De crowdfunding voor de enige èchte chocoladefabriek is afgesloten

De crowdfunding voor de enige èchte chocoladefabriek is afgesloten! En met waanzinnig succes kunnen we wel zeggen. Ruim 73.102 euro …

Lees verder
February 20th, 2015

Joint Venture met boeren coöperatie in Peru

Weer een MIJLPAAL voor de Chocolatemakers én de boeren coöperatie Norandino. Afgelopen maand hebben we een joint venture opgericht met …

Lees verder
October 29th, 2014

Chocolatemakers duurzaamste bedrijf van Amsterdam!

Chocolatemakers is dit jaar de winnaar van de Damprijs, de prijs voor de duurzaamste Amsterdamse mkb’er. Na een ingewikkelde stemprocedure …

Lees verder
November 6th, 2013

Overhandiging eerste Awajun reep

Primeur! Afgelopen vrijdag hebben we de eerste Awajun reep overhandigd aan de vice-president van Peru, Marisol Espinoza, de voorzitter van …

Lees verder
August 28th, 2013

Tres Hombres 75% met gebrande cacaonibs

Begin juni hebben we een oproep gedaan om ons te komen helpen bij het lossen van het Zeilschip de Tres …

Lees verder
March 27th, 2013

Chocolade Concheren

Concheren (walsen) is een van de cruciale stappen in het chocolade productieproces. Dit traditionele proces is in 1879 ontdekt door …

Lees verder