Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Schokofahrt

Emissievrij vervoeren, helemaal tot op het schap in de winkel! Twee keer per jaar maakt de Schokofahrt het mogelijk. Lees hier meer!

Hier kun je:

  • Inloggen voor geregistreerde gebruikers
  • Aanmelden als zakelijke klant
  • Aanmelden als contactpersoon van een Schokofahrt-fietsgroep

 

 

Schokofahrt – na het zeilschip op de fiets

Twee keer per jaar komen honderden bakfietsen vanuit Duitsland naar onze fabriek gefietst om onze chocolade volledig emmissievrij naar Duitsland te vervoeren – de Schokofahrt!. De cacaobonen zijn al emissievrij met het zeilschip ‘Tres Hombres vanuit de Dominicaanse Republiek naar Nederland gevaren. Wij hebben er heerlijke chocola van gemaakt en de Duitse fietsers vervoeren ze per bakfiets naar de winkels in Duitsland.

7 jaar Schokofahrt

De eerste Schokofahrt was in het voorjaar van 2017: 4 fietsers vervoerden 60kg chocolade de grens over naar Duitsland. Tijdens de jubileumeditie in 2021 is dit aantal uitgegroeid naar meer dan 250 fietsers, 35+ steden en maar liefst 3.000 kilo chocola! En dat allemaal op wind- en spierkracht. Benieuwd hoe dat eruitziet? Bekijk de terugblik op de Schokofahrt website.

Het verhaal van de Tres Hombres repen

Emissievrij naar het schap

Wat is de #Schokofahrt?

De Schokofahrt is een decentraal georganiseerde, privé fietstocht om chocolade emissievrij vanuit Amsterdam naar verschillende plaatsen in Duitsland te vervoeren. Het doel is om duurzame mobiliteit, CO2-neutraal vervoer én bewust genieten te stimuleren. Eén idee, één doel! We streven geen commerciële doeleinden na, zijn non-profit en adverteren niet voor specifieke producten (behalve voor chocolade).

 

Wie is de #Schokofahrt?

Wij zijn fietsers, actief in verschillende initiatieven voor (bak)fietsen, wij vinden Slow Food goed, net als fietstochten en zijn betrokken bij clubs voor fietsen en wielrennen, kortom: een bont gezelschap van enthousiaste fietsers die graag goede chocolade eet.

Naar Schokofahrt