Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Chocobommetje voor de liefste mama – Bouwhuis

Recepten

Chocolatemakers

May 7th, 2018

Moeder is de liefste. En voor de liefste bak je taart, met de kinderen. Ik ken taarten die je niet aan papa’s en kleintjes moet overlaten, dan ziet de keuken eruit alsof er een bom is ontploft en moeten de kleine vingertjes nog uren onder de koude kraan. Iets makkelijks dus. Maar dan wel iets dat er uitziet alsof het uren heeft gekost want de meeste mama’s houden niet van Jantje van Leiden.
Als papa nou even de biscuitbodem bakt, dan kunnen de kinderen helpen met kleine werkjes. Door de slagroom roeren, de mooiste frambozen uitzoeken en op de taartjes zetten (en de rest lekker opeten) en jam druppelen. De meeste moeders zijn gek op chocola en dit taartje houdt het midden tussen gebak en een giga-bonbon. Neem niet te grote vormen, want het is wel een machtig gebakje. Ik gebruikte de Silikomart Pillow-vorm, daar kwamen ze mooi uit en met de bijgeleverde steker haal je uit de biscuitbodem laagjes die er precies onder passen. De chocola moet van topkwaliteit zijn. Ik houd van bitter en nam de Gorilla Bar 68% cacao van Chocolatemakers. Wie minder bitter wil, kan een wat lager cacaogehalte kiezen maar lees in elk geval het verhaal van de Chocolatemakers, dat vind je hier. Zo lekker smaakt eerlijk!

Chocoladebommetje met frambozen

Dit heb je nodig voor 6 taartjes
Voor de biscuitbodem:
150 gram chocolade biscuit-mix van Brand New Cake
90 gram ei
35 gram water

Voor de chocoladebommetjes:
150 gram pure chocolade (ik gebruikte die van Chocolatemakers met 68% cacao)
200 ml slagroom

En verder:
3 eetlepels frambozenjam
Verse frambozen
Silikomart Pillow vorm
Cakeblik 26 cm

Maak de chocoladebiscuit:
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht) of 175 graden (conventioneel). Meng de mix met het water en ei. Mix 7-8 minuten op de hoogste stand en dan nog twee minuten op de laagste. Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet het mengsel erin. Bak tot het terugveert als je erop drukt (bij mij duurde dit 20 minuten, als een satéprikker er droog uitkomt is het sowieso gaar)Haal uit de vorm en laat afkoelen.

Maak de chocobommetjes:
Zet de slagroom op een heel laag vuurtje. Breek de chocola op een heel klein vuurtje tot de chocola is gesmolten (niet koken!). Roer goed door en giet in zes gaten van de siliconenvorm. Zet de vorm in de vriezer, ongeveer een uur is al genoeg.

De taartjes bouwen:
Snijd de cake in twee lange plakken en haal hier met de cutter van de Pillowvorm zes dunne bodempjes uit. Bestrijk royaal met de jam.
Haal de chocobommetjes uit de vormpjes. Zet op elke bodem een chocobommetje en leg de taartjes op schoteltjes of een grote schaal. Wacht even met opdienen tot ze niet meer zo ijskoud zijn.
Zet de rest van de jam op de ontdooistand in de magnetron tot ze dik vloeibaar is. Plaats op elk taartje 2 frambozen (plak ze evt met iets warme chocola vast) en druppel er wat van de jam naast. Ruim de keuken op, anders is het geen moederdag 🙂

Auteur: Frederike Krommendijk is auteur van twee kookboeken en een bakboek. Ze houdt niet van moeilijk doen, ook niet in de keuken. Als ze niet kookt of bakt, schrijft ze vol overgave. Voor vegatopia.com en LandIdee bijvoorbeeld, maar ook voor reclamebureaus en andere opdrachtgevers. www.krommendijkvelthuis.nl

bron: https://www.bouwhuis.com/blog/chocobommetje-liefste-mama/
Alle artikelen

Lees ook