Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Tres Hombres 75% met gebrande cacaonibs

Chocolade

Chocolatemakers

August 28th, 2013

Begin juni hebben we een oproep gedaan om ons te komen helpen bij het lossen van het Zeilschip de Tres Hombres. Dit was niet zomaar een verzoek, want er lag 7 ton aan cacaobonen en cacaoboter in het ruim. En omdat niet alleen de kilometers op zee gelden bij duurzaam transport, moest de lading ook op CO2 neutrale wijze naar de fabriek worden vervoerd. Met behulp van jullie elektrische auto’s, bakfietsen en zelfs een shetland pony met kar was de klus snel geklaard. Foto’s kun je hier bekijken!

75prct

Van deze lading cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek hebben we ons assortiment uitgebreid met de Tres Hombres 75% reep. Deze pure variant van de Tres Hombres 40% reep bevat gebrande cacaonibs voor een extra smaaksensatie. De nib is dat deel van de cacaoboon wat overblijft wanneer de dop van de boon wordt verwijderd. Cacao in haar pure vorm; voor alle liefhebbers van pure chocolade.

Heb jij deze reep al geproefd? Van elke reep gaat 30 cent naar het onderhoud van de Tres Hombres en wordt zodoende deze duurzame vorm van handelstransport ondersteund. Koop je de reep bij een van onze verkooppunten in Amsterdam dan is deze ook nog eens per bakfiets geleverd! Yep tissum!

Alle artikelen

Lees ook