Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Zeilend vrachtschip ‘Tres Hombres’ lost cacao-oogst in Amsterdam

Transport, onze boeren, Chocolade, De fabriek, Tres Hombres, emissievrij, avontuur, Biologisch

Marije

April 30th, 2024

Na een lange en zware reis van bijna 6 maanden wordt het zeilend vrachtschip de Tres Hombres met open armen verwelkomd bij Chocolatemakers in het westelijk havengebied van Amsterdam. In het ruim: 143 zakken cacao, dat is maar liefst 10 ton biologische Trinitario cacaobonen. Goed voor zo’n 200.000 lekkere Tres Hombres repen !

Hevige stormen, veel tegenwind, het zat dit jaar niet mee, toch wist kapitein Anne-Flore van de Tres Hombres het zeilschip veilig naar Europa te zeilen. Sinds 2012 brengt de Tres Hombres elk jaar een flinke lading cacao naar de chocoladefabriek van Chocolatemakers. Ook deze keer kostte het weer zes maanden om de reis af te leggen. Een reis die van de Dominicaanse Republiek naar Nederland 4143 zeemijlen (7673 km) bedraagt.

Het idee achter de Tres Hombres en haar rederij Fairtransport sluit naadloos aan bij de duurzame filosofie van Chocolatemakers. Oprichter en eigenaar Rodney: “Bij alles wat we doen en maken zijn duurzaamheid en smaak onze vertrekpunten. Zo heeft onze chocoladefabriek een dak dat helemaal uit zonnepanelen bestaat, we produceren daardoor al bijna helemaal CO2-neutraal. Toen we 12 jaar geleden hoorden van de Tres Hombres, hebben we meteen samenwerking gezocht. Dat schip is vernoemd naar drie vrienden die droomden van duurzaam vrachtvervoer over zee. Ze hebben een 32 meter lange brigantijn uit 1943 prachtig gerestaureerd. Met zelf opgeleide mensen zeilen ze elk jaar van Europa naar de Caraïben. Ze lossen de cacao aan onze eigen kade, pal naast de fabriek, energiezuiniger kan niet.”

De Tres Hombres wordt dinsdag 30 april aan het eind van de dag verwacht en ligt tot maandagochtend 6 mei aan de kade in Amsterdam. In het najaar zal het schip weer koers zetten naar de Caraïben.

Het zeilend vrachtschip ‘Tres Hombres’

De 32 meter lange brigantijn ‘Tres Hombres’ is sinds december 2009 in de vaart. Zij onderhoudt een duurzame vrachtdienst tussen Europa, de Atlantische eilanden, het Caribisch gebied en Amerika. Naast een vrachtcapaciteit van 40 ton, heeft ze accommodatie voor 7 crew & 8 leerlingen / trainees.

 www.fairtransport.eu 

CHOCOLATEMAKERS 

Bij Chocolatemakers draait alles om het creëren van de perfecte smaak. De unieke smaak is een uitkomst van alle duurzame keuzes die zij maken binnen de keten. Alle producten zijn biologisch, plastic vrij en geproduceerd op zonne-energie in hun eigen fabriek in de cacaohaven van Amsterdam.  www.chocolatemakers.nl

Download hier de foto’s: Aankomst Tres Hombres

Alle artikelen

Lees ook