Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Vegan Demeter chocolade van Amsterdamse Chocolatemakers zet nieuwe standaard voor duurzaamheid en smaak

Cacao origines, Chocolatemakers, certificering, Biologisch, onze boeren, Chocolade

Marije

October 5th, 2022

De Amsterdamse chocoladeproducent Chocolatemakers introduceert twee nieuwe Demeter gecertificeerde repen en bouwt voort op de verduurzaming van hun assortiment. De repen met biodynamische ingrediënten komen in twee smaken, een 70% pure en een vegan ‘melk’ reep. Door voortdurende innovaties veroveren Chocolatemakers een vaste plek op de schappen van de biologische retail en zetten zij de standaard voor duurzaamheid steeds hoger.

Smaak en innovatie

Hoewel er steeds meer biologische producten in de supermarkten liggen en biologische chocolade ook steeds meer terrein wint, mist de sector vaak nog innovaties en loopt vooral op smaak achter. Daar hebben Chocolatemakers verandering in weten te brengen. De beste restaurants en patissiers uit heel Nederland gebruiken hun chocolade omdat de smaak in de categorie er ver bovenuit steekt.

Met de nieuwste innovatie laten deze chocolademakers weer van zich horen en trekken zij de aandacht van de chocoladeliefhebbers. Twee Demeter gecertificeerde repen met cacao van biodynamische boerderijen in Brazilië. Een pure reep met 70% cacao en zeezout, en een 48% vegan ‘melk’ reep die weet te overtuigen met een echte chocoladesmaak en van gewone melkchocolade amper te onderscheiden is. Een nodige innovatie voor de vegan consument, die vaak moest kiezen voor producten met enorm veel suiker en weinig echte chocolade smaak.

Biodynamische chocolade

Al meer dan tien jaar maakt Chocolatemakers biologische chocolade. Dat er nu twee biodynamische soorten zijn toegevoegd aan het assortiment is de volgende stap in de voortdurende verduurzaming van het bedrijf en in lijn met hun visie.

“Chocolade moet heerlijk smaken. Biologische cacao smaakt vele malen beter dan conventionele cacao, dat heeft te maken met het gebrek aan schadelijke toevoegingen en met het feit dat de boeren beter betaald worden en de tijd kunnen nemen voor het drogen en fermenteren van de cacao. Biodynamisch gaat zelfs nog een stap verder dan biologisch, met een sterke focus op de gezondheid van de bodem. Dat draagt bij aan de gezondheid van mens en planeet, iets waar wij altijd al aan hebben bijgedragen.” – Chocolatemakers

De consument wordt bewuster en de noodzaak betere keuzes voor lichaam en planeet te maken wordt steeds duidelijker. Demeter kon daarom vorig jaar een groei in verkoop van 28% ten opzichte van 2020 vermelden.

Alle artikelen

Lees ook