Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Sint komt dit jaar met de zeilboot.

Tres Hombres, emissievrij, Biologisch, Transport, Chocolade, Bean-to-bar

Marije

October 23rd, 2023

Chocolatemakers komt met de duurzaamste Sintletters ooit.

Uit de zonne-energie fabriek in de Amsterdamse cacaohaven komt weer een innovatie die de grenzen van duurzaamheid verlegt. Chocolatemakers lanceert dit jaar voor het eerst Sintletters. In lijn met hun hoge duurzaamheidsstandaard is de cacao voor deze letters per zeilschip van de Dominicaanse Republiek naar Amsterdam gekomen. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn alle drie soorten letters volledig vegan.

Smaak staat centraal in de Amsterdamse chocoladefabriek. Tien jaar ambachtelijke ervaring en toewijding maken dat er voortdurend nieuwe en betere smaken gecreëerd worden. De chocola moet vooral lekker zijn, alleen zo kan de impact vergroot worden. Het recente IPCC rapport maakt duidelijk: Wij kunnen ons niet meer veroorloven de cruciale ecosystemen van onze planeet te beschadigen. 

En bedrijven kunnen veel meer doen om klimaatverandering positief te beïnvloeden. 

De markt voor sintletters in Nederland is groot, en daarom heeft het chocoladebedrijf ervoor gekozen dan impact te maken wanneer de mensen het meest snoepen: tijdens de feestdagen. De letters komen in drie smaken: 65% puur, 40% vegan melk met Sinterklaas kruiden en golden white. Alle letters zijn zoals gewoonlijk bij Chocolatemakers 100% biologisch en verkrijgbaar online en in de biologische supermarkten.

Elke verkochte letter vergroot de impact en beschermt het regenwoud, zorgt ervoor dat boeren een leefbaar inkomen betaald krijgen en beschermt ons klimaat. De letters zijn ook verkrijgbaar voor bedrijven als Sinterklaascadeau.

Download hier de foto’s

Alle artikelen

Lees ook