Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Een nieuwe binnenwikkel!

Bean-to-bar, zero waste, Chocolatemakers

YPA

June 15th, 2017

Misschien heb je het al opgemerkt, onze repen hebben een nieuwe ‘binnenwikkel’! Oftewel, het binnenste van de 2 papiertjes waarin de reep verpakt is. Een best bijzondere wikkel kunnen we wel zeggen. Hij is namelijk gemaakt met cellulose (plantaardig materiaal) en kan dus zo op de composthoop! No waste, daar houden we van. En je tuin in dit geval ook.

Waarom deze nieuwe wikkel?
Onze vorige binnenwikkel was van vetpapier gemaakt zonder bedrukking. Ook geschikt om 100% te recyclen, maar… dit papier had een relatief lage barri├Ęrefunctie. Dit betekent dat het minder lucht (zuurstof) tegenhoudt dan bijvoorbeeld aluminiumfolie (wat weer erg milieu onvriendelijk is). De
houdbaarheidsdatum van de chocolade is in het vetpapier ongeveer 8 maanden. Voor ons niet zo’n probleem, want wie eet een chocoladereep nou niet binnen een paar dagen op?

Een wikkel van planten
Onze nieuwe binnenwikkel, ontwikkeld met Bio4Pack, is voorzien van een laagje cellulosefolie. Dit lijkt op plastic, maar is gemaakt van plantaardig materiaal. Het cellulosefolie wordt met composteerbare lijm op het papier gelamineerd en kan dus zo op de composthoop. Het heeft een hogere barri├Ęrefunctie dan het vetvrije papier waardoor de chocolade langer lekker blijft en langer houdbaar is.

Een bijkomend voordeel is dat het papier iets stugger en makkelijker te vouwen is. En dat vindt tante Agatha, onze inpakmachine uit 1932, weer erg fijn.

Zero Waste beleid
Bij Chocolatemakers streven we een Zero Waste beleid na. Onze bedrijfsvoering is gebaseerd op zo min mogelijke uitstoot en afval. We recyclen en hergebruiken materialen door de hele keten en streven naar lokale oplossingen. Ook bij het ontwerp van nieuwe producten en verpakkingen houden we rekening met mogelijk hergebruik van grondstoffen na de levensduur. Met deze nieuwe binnenwikkel kan je (groenten)tuin ook meegenieten van het feit dat je chocola eet. Dat is pas een win win!

 

 

Alle artikelen

Lees ook