Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Grootste fietstransport ter wereld vervoert chocolade emissievrij van Amsterdam naar heel Duitsland

emissievrij, avontuur, Transport, Schokofahrt

Marije

March 27th, 2024

Zo’n 100 fietsers rijden meer dan 1250 kg chocolade van Amsterdam naar 32 steden in Duitsland


Zaterdag 30 maart komen voor de 15de keer zo’n 100 fietsers van heel Duitsland naar Chocolatemakers, de Amsterdamse chocoladefabriek. Het bedrijf Chocolatemakers kijkt radicaal anders naar impact en maakt het onmogelijke mogelijk. Een groot deel van de cacaobonen van Chocolatemakers komt uit de Dominicaanse Republiek met het zeilschip ‘Tres Hombres’ geheel op windkracht naar Amsterdam. Daar wordt heerlijke chocolade van gemaakt die volledig emissievrij door enthousiaste Duitse vrachtfietsers naar Duitsland wordt gefietst: de ‘Schokofahrt’ – het grootste fietstransport ter wereld! Van Berlijn tot aan Mannheim komen fietsers zo’n 14.000 biologische chocoladerepen ophalen in Amsterdam. 

De cacao die gebruikt wordt voor de Tres Hombres-reep komt één keer per jaar met het zeilschip Tres Hombres aan in Amsterdam. In 2016 werden enkele Duitse fietsfanaten geprikkeld door het verhaal van Chocolatemakers en de Tres Hombres, wat binnen een paar jaar tijd uitgroeide tot een grote beweging. Sindsdien vindt de Schokofahrt twee keer per jaar (april en oktober) plaats om de Tres Hombres repen van Amsterdam naar Duitsland te vervoeren en emissievrij in winkels op het schap te leggen.   

“Alles wat we bij Chocolatemakers doen, doen we vanuit onze overtuiging dat bedrijfsvoering anders kan en moet. Alternatieven zoeken voor productie, verpakking en logistiek staat bij ons centraal, maar ook gewoon het avontuur. De Schokofahrt is ook vanuit die gedachte ontstaan en wij werken heel graag met hen samen!”, aldus Rodney Nikkels, één van de oprichters van Chocolatemakers.

Meer info op www.chocolatemakers.nl en www.schokofahrt.de

Alle artikelen

Lees ook