Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Nieuwe reep! Gorilla Bar 92% Extra Puur

Chocolade, Chocolatemakers, Bean-to-bar

Chocolatemakers

March 22nd, 2018

Durf jij deze Silverback in de ogen te kijken?
Met 92% cacao is deze reep extra puur, maar we hebben ‘m toch super toegankelijk gemaakt.

De extra puur 92% reep is niet alleen extra puur, maar ook extra speciaal. De 92% Gorilla Bar is een samensmelting van twee bijzondere projecten. Dankzij deze projecten wordt zowel het leefgebied van bedreigde Gorilla in Congo als dat van de Orang-oetan op Indonesië beschermd.

 

 

 

 

 

 

Aan onze Gorilla cacao is namelijk arenga* bossuiker uit het project van Stichting Masarang toegevoegd. Deze Stichting beschermt samen met de lokale bevolking het leefgebied van de Orang-oetan door o.a. nieuw bos aan te planten en daar de arenga bossuiker uit te oogsten. Check masarang.nl, of bekijk de TEDTalk hieronder, echt geweldig!

*Arenga bossuiker is suiker van de suikerpalm (niet te verwarren met de destructieve oliepalm!), een gezonder alternatief voor gewone suiker.

 


Product informatie

De ‘Gorilla bar’ extra puur is gemaakt van Forastero cacaobonen uit het Virunga National Park, Congo. De chocolade bevat 92% cacaobestanddelen, waarvan 82% cacaomassa en 10% cacaoboter, 8% arenga bossuiker. Alle ingrediënten zijn van biologische teelt afkomstig. De reep weegt 80 gram en is verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt. Deze chocolade bevat gegarandeerd geen (sporen van) pinda’s of noten.

 

Bestel hier: consument / professional

 


 

Stichting Masarang

Wat doet Stichting Masarang precies? Willie Smits legt het uit in dit inspirerende filmpje. Hier houden we van!

 

Alle artikelen

Lees ook