Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

‘Gorilla Bar’ vliegt de wereld rond met KLM

zero waste, Chocolade, Chocolatemakers

Chocolatemakers

October 25th, 2016

Speciaal voor KLM World Business Class hebben we een mini versie van onze mooie ‘Gorilla bar‘ gemaakt. Ons kleine biologische mini-reepje reist op grote hoogte in een unieke verpakking, ontworpen in samenwerking met de KLM design afdeling. Uiteraard voldoet de verpakking aan onze hoge eisen; volledig composteerbaar en bedrukt met biologische inkt.


Waarom KLM?
Voor ons als enige èchte Amsterdamse chocoladefabriek is de samenwerking met KLM een unieke kans om onze chocolade aan een wereldwijd publiek te laten zien & proeven. “In de 5 jaar dat we nu bezig zijn hebben we het toch maar mooi voor elkaar gekregen dat de KLM op haar vluchten onze duurzame kwaliteits-chocolade uitdeelt. KLM geeft hiermee het goede voorbeeld en we hopen dat meer bedrijven zullen volgen”, aldus Enver.

KLM neemt binnen de luchtvaartsector een leidende positie op het gebied van duurzame catering. Verantwoord omgaan met mensen en aarde, vertaalt zich ook door in de keuze voor voedingsmiddelen. KLM heeft gekozen voor de Chocolatemakers om zo haar passagiers een duurzaam en kwalitatief hoogstaand chocolaatje aan te bieden.

De bijzondere verpakking
Samen met Bio4Pack uit Haaksbergen hebben we voor deze mini-reep een volledig composteerbare verpakking uitgedacht. De reep is verpakt in cellulose papier en folie. Patrick Gerritsen is trots op het resultaat en de bijdrage die het bedrijf levert aan de kwaliteit van de chocolade: “Het papier houdt UV stralen tegen zodat de reep niet wit verkleurt en door het folie kan er geen zuurstof bij de chocolade komen en daarom blijft de reep goed op smaak”. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Rodney is blij met de nieuwe verpakking: “De productie van de wikkel vraagt geen fossiele brandstof, de reep kan gewoon bij het GFT afval en is na 6 maanden volledig afgebroken. Organisch recycling heet dat en daarmee laten we zien dat duurzaam verpakken van chocolade echt mogelijk is”.

Het verhaal van de ‘Gorilla Bar’
De laatste berggorilla’s leven in het Virunga Nationale Park in Oost Congo. Om de aantasting van hun leefgebied door de mens tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park. De biologische cacao in deze reep voorziet de bewoners van extra inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen door bijvoorbeeld houtkap en stroperij. Met het eten van deze chocolade bescherm je dus de berggorilla’s en bied je de mensen een betere toekomst.

Alle artikelen

Lees ook