Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

130 fietsers rijden 18.000 chocoladerepen van Amsterdam naar Duitsland

Transport, Chocolatemakers, Schokofahrt, emissievrij, avontuur

YPA

April 9th, 2019

Op 20 april rijden 130 fietsers vanuit onze fabriek in Amsterdam naar Duitsland om daar 18.000 repen chocolade te bezorgen bij Duitse winkeliers.

Deze ‘Chocolatemakers Schokofahrt’ is een initiatief van Duitse fietsfanaten die op deze manier onze chocolade in Duitsland verkrijgbaar maken. Nikolai Wystrychowski, initiatiefnemer uit Munster van de Schokofahrt ‘We willen graag aan de missie van Chocolatemakers bijdragen om ook het laatste stukje van hun cacaoketen duurzaam te maken. Het geeft een goed gevoel om met onze passie voor het fietsen op een positieve manier bij te dragen.’

Onder de naam Chocolatemakers Schokofahrt fietsen twee keer per jaar meer dan honderd fietsers vanuit 34 Duitse steden naar Amsterdam. Hier laden ze 1800 kg chocolade in hun cargofietsen en rijden daarmee terug naar Duitsland om onze chocolade bij 80 winkels te bezorgen. Een route verschillend van 230 km (Munster) tot wel 1300 km (Wenen-Oosterrijk).

Samen met de Schokofahrt vormen we een eigen unieke chocoladeketen die van begin tot eind duurzaam is. ‘Wij hebben een volledig duurzame chocoladeketen gerealiseerd, van boon tot reep. De bonen (van de Dominicaanse republiek) worden met het zeilschip ‘Tres Hombres’ naar Amsterdam gezeild en wij maken er vervolgens krachtige chocolade van in onze eigen fabriek in Amsterdam, natuurlijk op groene stroom.’

Ben je benieuwd naar de route? Of ben je zelf een fiets-(en chocolade)fanaat? Bekijk hier de route. Support de ‘Chocolatemakers Schokofahrt’ en kom zelf de chocolade ophalen per fiets bij onze chocoladefabriek op 20 april.

Wij roepen nu ook (fiets)fans uit Nederland op om een zelfde beweging te starten. Bestel met 25% korting en geen transportkosten in de webshop én kom zelf de chocolade ophalen per fiets bij onze chocoladefabriek op 20 april.

Bestel met 25% korting tot 20 april!

  1. Gebruik de code Fiets25 in de webshop
  2. Kom de chocolade ophalen met de fiets op 20 april tussen 10.00 – 13.00
    Chocolatemakers chocoladefabriek, Zesde Vogelstraat 54 📍
  3. Support de Chocolatemakers Schokofahrt!

 

Chocolatemakers: avontuurlijke chocolade met impact

De missie van Chocolatemakers is het bouwen van een volledig duurzame alternatieve cacaoketen door directe samenwerking met boeren(coöperaties), bedrijven (retail) en consumenten om zo te laten zien en ervaren dat de cacaoketen bijdraagt aan betere chocolade en een betere wereld.

Alle artikelen

Lees ook