Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Chocolatemakers lanceert een nieuwe special: Puur Liefde 65%

onze boeren, Chocolade, Chocolatemakers, Bean-to-bar

YPA

January 31st, 2020

Wij houden van chocolade, van wie hou jij?

Mmm. daar is ‘ie dan, de chocolade liefde van je leven: de Valentijnsreep 65% puur liefde. Chocolatemakers ontwikkelt een heerlijke smaak: een fruitige Criollo cacaosoort samen met vrouwencoöperatie CooAgroNevada uit Colombia. Deze cacao is voor het eerst te proeven in de ‘special reep’ voor Valentijnsdag. Geef ‘m aan je geliefde of gewoon lekker voor jezelf: ¡Te amo!

Cacao van vrouwencoöperatie Colombia
De Criollo cacaobonen van de reep zijn afkomstig van CooAgroNevada, een vrouwencoöperatie uit het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta in Colombia. Een van oorsprong koffiecoöperatie, opgezet door vrouwen sinds de burgeroorlog in Colombia, groeide de afgelopen jaren uit tot een cacao collaboratie met Chocolatemakers.

“We halen hier onze koffiebonen vandaan en dachten op een gegeven moment: waarom dan ook niet cacaobonen? Koffie en cacao groeien hier beide in het gebied. Samen met de coöperatie, Progreso en de Rabobank Foundation deden we onderzoek zodat de prachtige Criollo cacaosoort hier meer verbouwd kon gaan worden.”

Onze eerste oogst cacaobonen werd in 2019 met het zeilschip de Tres Hombres naar de kade van de chocoladefabriek vervoerd en vervolgens verwerkt tot heerlijke biologische chocolade. Dat belooft meer Colombiaanse Criollo cacao bij Chocolatemakers in de toekomst!

De Puur Liefde 65%
De Puur Liefde 65% heeft een smaaknuance van kers, rozijnen en gedroogde pruimen. Een fruitige smaak die van nature in deze Criollo cocao zit en extra tot uiting komt door de lichte branding in deze chocolade. Ingrediënten: 58% cacaobonen, 7% cacaoboter, 35% suiker

Wil jij een heerlijk cadeau doen aan je geliefde? Kies uit een lekker pakket, voeg een persoonlijke tekst toe en wij sturen het pakketje inclusief een leuk kaartje met liefde op de post.

Alle artikelen

Lees ook