Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

12.000 repen van Chocolatemakers met de fiets van Amsterdam naar 20 Duitse steden

Chocolade, Schokofahrt, Tres Hombres, emissievrij, Chocolatemakers, Bean-to-bar, Transport

YPA

September 28th, 2018

Schokofahrt#4

Zo’n 100 Duitse en een enkele Oostenrijkse fietser komen met hun bakfiets vanuit verschillende delen van Duitsland naar onze fabriek in Amsterdam-Noord om daar op 6 oktober chocolade op te halen en deze terug te fietsen naar Duitsland. Het idee van de Schokofahrt is om de biologische, met het zeilschip de Tres Hombres, vervoerde chocolade volledig emissievrij naar Duitsland te vervoeren. Ze willen laten zien dat vervoeren per fiets mogelijk is en tegelijkertijd mensen verbindt.

Het is de vierde keer dat de Schokofahrt naar Chocolatemakers komt. Omdat er steeds meer mensen inzien dat duurzaam transport nodig is, sluiten steeds meer fietsers en winkels zich aan bij dit initiatief.

Katelijne Boerma, Fietsburgemeester van Amsterdam, heet de fietsers welkom. ‘Ik vind dit een top initiatief. Het is geweldig dat er interstedelijke fietsconnecties ontstaan door pionier bedrijven als Chocolatemakers. Als je kijkt naar de drukte bij ons in de stad, en het feit dat bakfietsen een oplossing bieden om de stad schoner, socialer, meer bereikbaar en veiliger te maken voor iedereen, dan is het helemaal geweldig om te zien dat Duitse steden volgen en zelfs de connectie maken.’

Deze keer nemen de Schokofahrt-deelnemers, behalve 12.000 Tres Hombres repen, ook de nieuwe Tres Hombres mini’s en de Chocozeiltjes af. De cacaobonen van deze chocolade zijn door het zeilschip de Tres Hombres vanuit de Dominicaanse Republiek naar Nederland gevaren en met de bakfiets naar de fabriek gebracht. Chocolatemakers heeft daar heerlijke chocolade van gemaakt en de Schokofahrt brengt deze per bakfiets naar Duitsland en Oostenrijk, zodat deze heerlijke chocolade ook daar volledig emissievrij verkrijgbaar is.

Lees meer op de Schokofahrt website, of op de Schokofahrt Facebook pagina.

Download het persbericht hier

Hier komen de fietsers vandaan, en gaat de chocolade naar toe…

Alle artikelen

Lees ook