Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Eerste bezoekbare chocoladefabriek van Nederland in grootste cacaohaven van de wereld!

De fabriek, Chocolatemakers, Norandino, emissievrij

Chocolatemakers

October 8th, 2019

Chocolatemakers maakt krachtige chocolade van boon tot reep 100% zelf

 

v.l.n.r. Enver Loke (Chocolatemakers, oprichter), Santiago Paz Lopez (Boerencoƶperatie Norandino Peru, algemeen manager), Rodney Nikkels (Chocolatemakers, oprichter)

5 oktober 2019 – Chocolatemakers opent vandaag de eerste bezoekbare chocoladefabriek van Nederland in de grootste cacaohaven ter wereld. Alle Chocolatemakers waren vandaag bijeen om de chocoladefabriek te openen: honderden fans, professionals en de fietsers van de Schokofahrt die 2500 kilo chocolade repen naar Duitsland vervoeren op de fiets. Zij konden allemaal komen proeven en ontdekken hoe chocolade gemaakt wordt.

“In de fabriek kun je zien hoe eƌā‚¬chte chocolade gemaakt wordt, van boon tot reep. Een reep chocolade is niet zomaar iets dat uit een fabriek rolt; cacao is een mooi natuurproduct. De omstandigheid waarin een boon groeit bepaalt de smaak. Met tijd en vakmanschap kun je een bijzonder en kwalitatief product maken, dat ook nog eens bijdraagt aan een mooiere wereld. Dat kan nu iedereen komen beleven,’ vertellen Rodney Nikkels (48) & Enver Loke (45), oprichters van Chocolatemakers. Vanaf januari starten er speciale tours op vrijdagmiddag waar je je nu al voor kunt inschrijven op de website www.chocolatemakers.nl

DOWNLOAD HET PERSBERICHT HIER

Nieuwe reep 30% melkchocolade en koffie
Tijdens de opening werd de nieuwe smaak gelanceerd die vanaf vandaag van de band rolt. Een reep met 30% melkchocolade van cacao uit Peru met een vleugje koffie van een duurzame cooƌĖ†per- atie uit Colombia. Santiago Paz Lopez, van boerencooƌĖ†peratie Norandino uit Peru die de cacao voor de nieuwe reep maakte, onthulde de reep. ‘We werken al sinds 2011 samen met Chocolatemakers en delen dezelfde visie over ambachtelijke, kwaliteitschocolade. In deze reep proef je een hele toegankelijke, maar tegelijkertijd rijke cacaosoort. We zijn trots op het product en om hier te zijn vandaag.’

Bean-to-bar
Wereldwijd zoekt Chocolatemakers naar biologische cacaobonen van bijzondere kwaliteit. Net als bij een druif of een koffieboon vind je ook in de cacao grote verschillen. De regio en omstandigheden waaronder cacaobonen groeien, dat proef je in de 8 varianten chocoladerepen met elk een unieke krachtige smaak. De chocolade wordt van bean-to-bar gemaakt volgens eigen receptuur waaraan zo min mogelijk suiker wordt toegevoegd.

Sjakie en de…
Chocoladefabriek natuurlijk. Maar zo natuurlijk is dat niet meer, waar vind je nog een chocoladefabriek waar chocolade van boon tot reep volledig zelfgemaakt wordt? Wanneer je alle stappen van het chocolade maken in de hand hebt, mag je jezelf een eƌā‚¬chte chocolademaker noemen vindt Chocolatemakers. De fabriek is de meest duurzame fabriek van de wereld met een geheel zonnepanelen dak waarmee het volledig voorziet in de eigen energievoorziening.

Alle artikelen

Lees ook