Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Hoe ver werd er gefietst tijdens de vijfde editie van de Schokofahrt?

Chocolatemakers, Schokofahrt, Tres Hombres, emissievrij, avontuur, Transport

YPA

May 6th, 2019

SCHOKOFAHRT VAN DUITSLAND TOT NEDERLAND VOOR 18.000 REPEN CHOCOLADE

vlnr: Andreas Lackner (initiatiefnemer Tres Hombres), Enver Loke (oprichter Chocolatemakers), en Nikolai Wystrychowski, (initiatiefnemer uit Munster van de Schokofahrt)

Op 20 april fietsten 140 Nederlandse en Duitse fietsers richting onze chocoladefabriek om 18.000 chocoladerepen op te halen én dat met 25 graden tijdens deze vijfde editie. Meer dan tweehonderd mensen deden in totaal mee in etappes. Hoeveel KM werd er afgelegd voor emissievrij transport? Wij vertellen waarom fietsers hoge kwaliteit chocolade in huis, of beter gezegd over de grens naar Duitse winkels, halen. Deze hoge temperatuur in april weerhield de fietsers niet om 30 km tot 1300 km te fietsen – het gaf juist nog meer reden om een statement te maken: vervoer chocolade zonder CO2 uitstoot!

 

Twee keer per jaar fietsen meer dan honderd fietsers naar de chocoladefabriek van Chocolatemakers om de chocolade zo duurzaam mogelijk te vervoeren. Beter bekend als de: ‘Schokofahrt’, een initiatief van Duitse fietsfanaten die op deze manier de chocolade van Chocolatemakers in Duitsland verkrijgbaar maken. Nikolai Wystrychowski, initiatiefnemer (uit Munster) van de Schokofahrt:

‘We willen graag aan de missie van Chocolatemakers bijdragen om ook het laatste stukje van hun chocoladeketen duurzaam te maken. Het geeft een goed gevoel om met onze passie voor het fietsen op een positieve manier bij te dragen.’

We spraken een aantal deelnemers over hun avontuur en beweegreden om mee te doen.

Lees mee:

Jörg (Münster, 250 KM):

“Mijn zoon is een van de initiatiefnemers. Voor mij is het heel belangrijk om te laten zien wat er mogelijk is met cargo-fietsen voor het milieu. Mijn doel is om te laten zien dat het 1. mogelijk en 2. noodzakelijk is om minder met auto’s te transporteren en meer met échte beweging, de fiets.”

Laura (Münster, 250 KM):

“Het is zo goed voor mensen om te ontdekken hoeveel afstand je kunt afleggen met de fiets. Iedere editie doen er meer en meer mensen mee”.

Samuel: (Hamburg, 450 KM)

“Ik doe mee om een klein verschil te kunnen maken in de wereld. Ik ben een echte fietser, dus het voelt als een perfecte match om iets CO2 vrij te transporteren en een tegelijkertijd een fijne tijd te hebben. Ik ben vanuit Hamburg gekomen en via Munster naar Amsterdam gefietst.”

Jongeren vereniging voor jongeren met een beperking (Göllheim, 600KM):

“Dit project is heel goed voor de jeugd om te laten zien wat belangrijk is, om hen iets bij te brengen over duurzaamheid & en te laten zien wat mogelijk is.”

Laura & Kathy (Bahn, 300KM):

“We hebben elkaar via de Schokofahrt leren kennen. Waarom we meedoen? Omdat het heel gaaf is mee te doen, het idee is goed, om samen een belangrijke boodschap over te brengen en anderen te laten zien hoe je met duurzaamheid & alternatief transport en handel om kunt gaan.”

De mannen van de Tres Hombres bespraken de route die de cacao aflegt met Enver (foto hieronder). De cacaobonen (van de Dominicaanse Republiek) worden momenteel met het zeilschip ‘Tres Hombres’ naar Amsterdam vervoerd en komen rond eind juni aan in Amsterdam. Volg ons op Facebook om op de hoogte te zijn van de exacte aankomstdatum.

 

Chocolatemakers; avontuurlijke chocolade met impact

De missie van Chocolatemakers is het bouwen van een volledig duurzame alternatieve cacaoketen door directe samenwerking met boeren(coöperaties), bedrijven (retail) en consumenten om zo te laten zien en ervaren dat de cacaoketen bijdraagt aan betere chocolade en een betere wereld.

Chocolatemakers Schokofahrt 2019: De volgende editie vindt plaats in oktober 2019. Dit jaar deden er voor het eerst ook een aantal Nederlandse consumenten en bedrijven mee. Wil jij ook je steentje bijdragen en de chocolade emissievrij transporteren naar je huis of winkel? Mail naar info@chocolatemakers.nl

Alle artikelen

Lees ook