Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Ruim 30.000 euro opgehaald voor Peru

onze boeren, Cacao origines, Chocolatemakers, Norandino, Bean-to-bar

Chocolatemakers

July 5th, 2017

Dankzij jullie bijdragen hebben we via ons ‘Noodfonds voor Peru‘ een waanzinnig mooi bedrag van ruim 30.000 euro opgehaald! Dankjewel voor jullie steun. Via o.a. onze ‘100% voor Peru reep’, rechtstreekse donaties en andere acties die jullie georganiseerd hebben, kunnen we dit mooie bedrag overmaken naar coöperatie NorAndino voor de wederopbouw van de Piura regio.

Ik heb het gemist, wat is er gebeurd?
Eind maart luidden we de noodklok voor Peru. Want terwijl wij in Nederland onze nieuwe AwajĂșn 52% melk reep met cacao uit Peru introduceerden, werd het land getroffen door het zwaarste noodweer in 20 jaar. Ook de boerencoöperatie NorAndino waar we al jaren mee samenwerken werd zwaar geraakt. Aanhoudende zware overstromingen verwoestten huizen en plantages in de hele Piura regio.

Noodfonds voor Peru
Gelukkig verzorgen de lokale autoriteiten de eerste noodhulp (water, voedsel en noodonderdak). Samen met NorAndino kijken we daarom vooruit en leggen we de focus op wederopbouw. Met het Chocolatemakers Noodfonds hebben we geld ingezameld voor het herstellen van de cacaoplantages en om getroffen families een bijdrage te kunnen geven om schade aan huizen te herstellen en verdwenen spullen te vervangen.

1 Cacaoboom kost 1,-
Naast jullie bijdragen, hebben wij van eind maart t/m mei we van iedere verkochte reep, 1 euro aan het noodfonds gedoneerd.

Huidige situatie
In totaal heeft coöperatie NorAndino voor $200.000 aan noodhulp verstrekt, waarvan wij 30.000 euro hebben bijgedragen.

45000 Families zijn getroffen door het noodweer. Veel mensen zijn vervolgens ook nog eens geveld door een dengue uitbraak. Gelukkig is deze inmiddels weer onder controle en is de wederopbouw in volle gang.

De afgelopen tijd zijn voedsel, anti-muggen middelen, kleding, toiletspullen, cement en andere bouwmaterialen geleverd. Op dit moment wordt er gewerkt aan het herstellen van de plantage-bodems. Een volgende stap is het bouwen van irrigatiesystemen, fermentatie en droog centra.

Voorzicht wordt er weer vooruit gekeken, maar de mensen in Peru zullen nog lang de gevolgen van deze enorme ramp met zich meedragen. Gelukkig hebben we mede dankzij jullie een mooie bijdrage kunnen leveren om ze hier een kleine stapje in te helpen.

We houden jullie op de hoogte!

Alle artikelen

Lees ook