Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Chocolatemakers richt Noodfonds Peru op!

onze boeren, Chocolatemakers, Norandino

YPA

March 27th, 2017

Noodweer in Peru verwoest 40 hectare cacaoplantages. Daarom richten we het Chocolatemakers Noodfonds op.

Terwijl wij in Nederland onze nieuwe Awajún 52% melk reep met cacao uit Peru introduceren, wordt Peru getroffen door het zwaarste noodweer in 20 jaar. Ook de boerencoöperatie NorAndino waar we al jaren mee samenwerken is zwaar geraakt. Onophoudelijke regen zorgt voor zware overstromingen, huizen en plantages zijn verwoest en ziekten breken uit. Voorlopig komt er aan de regen geen einde. Daarom richten we per direct een noodfonds op!

Hoe kun jij bijdragen?

  1. Chocolade kopen via onze webshop. Bij aankoop van iedere reep via onze webshop doneren wij €1,- aan het noodfonds. Wil je meer doneren? Bij je bestelling kun je evt. een extra bedrag voor donatie invullen.
  1. Koop onze ‘100% naar Peru reep‘ in onze webshop. Dan ontvang je geen reep thuis, maar gaat het volledige bedrag naar het noodfonds. Je kunt hiervan zoveel repen aanschaffen als je wilt.
  1. Wil je op een andere manier bijdragen? Deel dit bericht onder je vrienden, klanten & achterban.

Alle kleine beetjes helpen. Zo kunnen we NorAndino en de getroffen families steunen in het wederopbouwen van het gebied en hun plantages.

De situatie nu in Peru
Afgelopen weekend hebben we veel contact gehad met directeur Santiago Paz Lopez, met wie we al lange tijd samenwerken voor o.a. onze Awajún repen en het bouwen van de fabriek in Peru. Zijn berichten raken ons dan ook zeer. 40 hectare plantages is verwoest!
Als je bedenkt dat op 1 hectare zo’n 650 cacaobomen staan, dan kan je je wel voorstellen hoe groot de schade is. Daarnaast zijn 30 families hun bezittingen kwijt geraakt en vernemen we ook dat er uitbraken zijn van het dengue virus dat wordt verspreid door muggen.

Chocolatemakers Noodfonds
Gelukkig verzorgen de lokale autoriteiten de eerste noodhulp als het gaat om water, voedsel en noodonderdak. Samen met NorAndino kijken wij daarom vast vooruit en focussen we ons op wederopbouw. Met het Chocolatemakers Noodfonds richten we ons op het herstellen van de cacaoplantages en de getroffen families door een bijdrage geven waarmee ze de schade aan huizen kunnen herstellen en beschadigde/verdwenen spullen kunnen vervangen.

> 1 cacaoboom kost 1 euro, daarom doneert Chocolatemakers van iedere verkochte reep in de webshop, 1 euro aan het noodfonds. We hebben 26.000 cacaobomen nodig om alles te herplanten.

> de getroffen families willen we ondersteunen met een donatie van €250,- euro voor wederopbouw. Hier hebben we €7500,- euro voor nodig.

Via onze Facebook & Twitter pagina zullen we regelmatig berichten over de situatie in Peru.

Dank voor je steun!

Ps. Rechtstreeks doneren kan ook. Maak je gewenste bedrag over o.v.v. ‘Noodfonds Peru’ naar bankrekening NL05RABO0141030690 .

Alle artikelen

Lees ook