Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Colombia

Colombia

De cacao plantages voor onze repen bevinden zich aan de voet van de hellingen van het Nationaal Park ‘Sierra Nevada de Santa Marta’, de hoogste bergketen in dit deel van Colombia. Het herbergt een unieke biodiversiteit en is van grote waarde voor lokale gemeenschappen zoals de Arhuaco stam. Hier komt de heerlijke criollo cacao vandaan.

In het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta werd van oorsprong veel koffie verbouwd. Vrouwen runnen sinds de burgeroorlog de koffiecoƶperatie CooAgroNevada. Vanaf 2016 hebben we bij hen bijzondere biologische koffie ingekocht. Die afhankelijkheid van koffie was een risico.

De boeren zochten hulp om hun activiteiten uit te breiden. In overleg met Stichting Progreso deed de coƶperatie onderzoek naar cacaobomen en wat bleek: de inheemse (hoogwaardige) Criollo cacao groeit nog steeds in de achtertuinen van boeren in de Colombiaanse Sierra Nevada.


Inmiddels verbouwen ze koffie Ʃn cacao. Allebei biologisch. De cacao nemen we af voor een eerlijke prijs. Daardoor hebben de boeren meer zekerheid. Samen met de vrouwen boerencoƶperatie Cooagronevada waar meer dan 5000 boerinnen bij zijn aangesloten creƫren wij de bufferzones rondom het regenwoud met cacaobomen om ontbossing overbodig te maken.

De bonen van de hoogwaardige Criollo cacao hebben een mooie, rijke en complexe smaak. Je proeft rood fruit, en een vleugje rozijn.

Producten uit Colombia

Puur Liefde puur 65%

Deze reep puur 65% is pure liefde die komt aanwaaien met een prachtige...

3,99

AwajĆŗn melk 30% koffie

Donkere melkchocolade gemaakt met Criollo cacaobonen uit Peru - Amazone met...

3,99

Zeiltjes donkere melk 52% koffie en cacaonibs

De Zeiltjes zijn dunne plakjes donkere melkchocolade met koffie bestrooid en...

4,79