Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een bekende leverancier van trinitario cacao. Onze partner Conacado is een cooperatie die 10.000 kleinschalige cacaoboeren vertegenwoordigd en de omslag in gang heeft gezet naar goed gefermenteerde Bio en Fairtrade cacao voor klanten met hoge kwaliteitseisen. Zij hebben over het eiland grote installaties gerealiseerd verdeeld over zeven regio’s waar de cacao naartoe wordt gebracht om daar onder constante kwaliteitscontrole gefermenteerd en gedroogd te worden.

De biologische cacao zorgt voor een goede biodiversiteit op de plantages op een tweetal manieren: het verbetert het organische stof gehalte in de bodem, waardoor het bodemleven op peil blijft en de waterhuishouding van de bodem verbetert (sponswerking van de bodem). Ook vereist het de aanplant van schaduwbomen waardoor er niches ontstaan voor vogels en insecten!

Met de meerprijs worden scholingsprogramma’s en training voor boeren ondersteund en is Conacado een belangrijke speler voor de kleine boeren op de Dominicaanse Republiek.

Producten uit Dominicaanse Republiek

Tres Hombres puur 75% gebrande cacaonibs

Pure chocolade met gebrande cacaonibs. Een unieke smaakervaring! De cacao van...

3,99

Tres Hombres pakket (3 repen)

Leuk cadeautje, of lekker voor jezelf. In dit pakket zitten 3 heerlijke repen,...

11,68 available on subscription

Tres Hombres melk 40% zeezout

Frisse romige melkchocola met de smaak van karamel, amandel en een vleugje...

3,99