Loading...

Zero waste & emissievrij

100% Bio

Stel je eigen pakket samen!

Boek een tour in de fabriek

Single Origin

Chocolatemakers speelt met Demeter gecertificeerd assortiment vol in op biodynamische trend

Biologisch, Demeter

Marije

September 25th, 2023

Oktober 2023, Amsterdam

Al jaren is het Amsterdamse chocoladebedrijf het schoolvoorbeeld van duurzaam ondernemen en produceren. Van gezeilde cacao tot een fabriek die op zonne-energie draait, de Amsterdamse ondernemers zijn hun tijd altijd al vooruit bij duurzaamheid. Daarom staat het bedrijf nu ook vol achter de biodynamische trend die steeds zichtbaarder wordt op de schappen in de supermarkten. Hun samenwerking met Braziliaanse biodynamische boeren die vorig jaar al met twee repen was gestart, is nu uitgebreid naar een groter assortiment waar ook bijzondere inclusies zoals vegan karamel in zitten.

Biodynamische landbouw voldoet aan alle regels waar de biologische landbouw aan moet voldoen. Alle biodynamische producten zijn ook biologisch. Echter, biodynamische landbouw gaat verder en heeft meer regels voor milieu en dierenwelzijn. De basis van biodynamische landbouw is de structuur en vruchtbaarheid van de bodem. Een natuurlijke bodem met een gezond en rijk bodemleven is het uitgangspunt van goede biodiversiteit in een ecosysteem. Het behouden van het eigen karakter van dieren en planten en de smaak van producten is een ander speerpunt van de biodynamische methode. Er wordt met natuurlijke mest en compost gewerkt en ook al zitten er meer regels aan verbonden, toch geven boeren vaak de voorkeur aan deze methode. Er moeten geen dure chemische pesticiden worden aangeschaft, het land blijft vruchtbaarder en gezonder en de boer kan het allemaal zelf doen.

Chocolatemakers is al meer dan tien jaar hét voorbeeld van duurzaamheid en focussen zich op klimaat, boeren en biodiversiteit. Daarom is er besloten te investeren in het uitbreiden van hun biodynamische aanbod. De vier repen die onder het Demeter assortiment vallen zijn allemaal vegan. Een vegan reep met 30% cacao en vegan karamel, een vegan reep met 48% cacao, een pure reep met 65% cacao en geroosterde hazelnoten en een pure reep met 70% cacao en zeezout.

De range is vanaf nu verkrijgbaar in de biologische supermarkt en de webshop van Chocolatemakers

Download hier de foto’s

CHOCOLATEMAKERS 

Bij Chocolatemakers draait alles om het creëren van de perfecte smaak. De unieke smaak is een uitkomst van alle duurzame keuzes die zij maken binnen de keten. Alle producten zijn biologisch, plasticvrij en geproduceerd op zonne-energie in hun eigen fabriek in de cacaohaven van Amsterdam.
www.chocolatemakers.nl

Alle artikelen

Lees ook