Rose de Sable – Danielle Petit
Recepten
In huize Petit wordt er uiteraard heel veel chocolade gesnoept, vandaar dat de repen voor de verkoop nu veilig in onze opslag liggen en niet thuis.
Het allerliefst maken we “Rose de Sable” een recept dat we uit Frankrijk hebben meegenomen en dat mega simpel te maken is met kinderen.
Je hebt nodig voor 10 rozen:
150 gram chocolade (wij adviseren van de Chocolatemakers maar dit kan natuurlijk elk merk chocolade zijn)
100 gram boter
100 gram Corn Flakes
Breek de chocolade in stukjes en doe dit met de boter in een pannetje. Laat het Au bain Marie smelten en roer het af en toe door.
Doe de cornflakes in een kom of schaal en giet hier de gesmolten chocolade overheen. Roer dit goed door elkaar.
Leg op een platte schaal bakpapier of aluminium folie en maak nu met een lepel kleine bergjes van het Corn Flakes mengsel op de plaat.
Nu kan het een paar uur de koelkast in (of de nacht).
Voordat je ze opdient kun je er nog wat poedersuiker overeen strooien als je dat lekker vind, maar wij eten ze altijd zonder omdat de chocolade en de cornflakes al suiker bevatten. Succes verzekerd!