Chocolade Concheren
De fabriek, Chocolade
Concheren (walsen) is een van de cruciale stappen in het chocolade productieproces. Dit traditionele proces is in 1879 ontdekt door Rodolphe Lindt die ‘s avonds een keer vergat zijn mixapparaat uit te zetten. Hierdoor ontstond een milde chocolademassa die we tot op de dag van vandaag nog kennen.
De machine die zorgt voor het concheren heet ‘De Conche’. Het is een mengmachine die cruciaal is voor de bereiding van chocolade! Het zorgt ervoor dat de cacaoboter gelijkmatig verdeelt wordt in de chocolade en het verbetert de smaakontwikkeling.
Concheren is een langdurig proces en kan uren duren. Tegenwoordig is daar bij de grote chocoladeverwerkers geen tijd meer voor en zijn er dus machines ontwikkelt die het proces van het concheren hebben gereduceerd. Chocolatemakers wil dit niet! Wij gaan voor chocolade met rijke smaken!
Omdat ‘De Conche’ niet meer wordt gemaakt, gaan we deze machine nu zelf bouwen!
Wordt vervolgd!