Zero waste & emissievrij
100% Bio
Stel je eigen pakket samen!
Boek een tour in de fabriek
Single Origin
Biologisch merk Chocolatemakers haalt €1,5 miljoen groeigeld op voor uitbreiding naar Duitsland Amsterdam, 4 juni 2024 – Chocolatemakers maakt al …
Na een lange en zware reis van bijna 6 maanden wordt het zeilend vrachtschip de Tres Hombres met open armen …
De kranten staan er vol van en de cacao industrie is in rep en roer. Nog nooit was de prijs …
Zo’n 100 fietsers rijden meer dan 1250 kg chocolade van Amsterdam naar 32 steden in Duitsland Zaterdag 30 maart komen voor de 15de …
Afgelopen vrijdag heeft de crew van het zeilend vrachtschip de Tres Hombres de nieuwe lading Trinitario bonen van onze partner Conacado geladen! …
Chocolatemakers komt met de duurzaamste Sintletters ooit. Uit de zonne-energie fabriek in de Amsterdamse cacaohaven komt weer een innovatie die …
Oktober 2023, Amsterdam Al jaren is het Amsterdamse chocoladebedrijf het schoolvoorbeeld van duurzaam ondernemen en produceren. Van gezeilde cacao tot …
Last July, Julia who is in our sales team went all the way to Colombia to visit the women’s cooperative CooAgroNevada. Two days full of jungle, cocoa pods, information and fun facts we want to share with you!
Na een lange, maar voorspoedige reis van bijna 6 maanden is het zeilend vrachtschip de Tres Hombres weer terug bij Chocolatemakers in het westelijk havengebied van Amsterdam. In het ruim: maar liefst 12 ton biologische Trinitario cacaobonen. Goed voor zo’n 240.000 speciale Tres Hombres repen die dit jaar ook in twee nieuwe smaken verschijnen.
De Amsterdamse chocoladeproducent Chocolatemakers introduceert twee nieuwe Demeter gecertificeerde repen en bouwt voort op de verduurzaming van hun assortiment. De …
De chocolade van Chocolatemakers is altijd al biologisch, en dat zal altijd zo blijven. Waarom eigenlijk? Wat zijn onze redenen om daar voor altijd aan vast te houden? En waarom is het belangrijk voor jou?
Schokofahrt#11 Op 16 april rijden 165 fietsers vanuit de Amsterdamse fabriek van de Chocolatemakers naar Duitsland om daar 18.000 repen …
Wij kunnen ons niet meer veroorloven de cruciale ecosystemen van onze planeet te beschadigen. Chocolatemakers heeft al 10 jaar positieve impact op de teller staan. Impact door chocola? Lees hier meer…
Vind jij het Gouden Ticket in één van onze chocoladerepen? Dan win je een gratis rondleiding in onze chocoladefabriek! Kom …
17.000 repen, 100 winkels en 30 steden in Duitsland! Ook nu weer, ondanks Corona, zijn onze Chocolatemakers repen door heel …
Na een lange, maar voorspoedige reis van bijna 6 maanden is het zeilschip de Tres Hombres weer terug bij Chocolatemakers …
Amsterdam is nog altijd de grootste cacaohaven ter wereld. Maar zèlf chocola maken? Dat gebeurt bijna nergens meer. Bij Chocolatemakers …
Chocolatemakers en Fairtrade Nederland slaan de handen ineen om samen te werken aan eerlijke betaling voor boeren. Beiden organisaties werken …
Het zijn roerige tijden, maar ook een tijd waarin ontzettend veel mooie lokale initiatieven ontstaan. Zoals deze van onze klanten. …
Wij houden van chocolade, van wie hou jij? Mmm. daar is ‘ie dan, de chocolade liefde van je leven: de …
Chocolatemakers maakt krachtige chocolade van boon tot reep 100% zelf 5 oktober 2019 – Chocolatemakers opent vandaag de eerste …
Chocolatemakers maakt krachtige chocolade van boon tot reep 100% zelf Wat begon als een jongensdroom voor Enver en Rodney van …
Op 31 mei opende boerencoöperatie Norandino in samenwerking met Chocolatemakers een verwerkingsfabriek voor biologisch cacao in Piura, het Noorden van …
In juli komt het zeilschip de Tres Hombres aan met onze nieuwe oogst cacao uit de Dominicaanse Republiek. Maak deel …
SCHOKOFAHRT VAN DUITSLAND TOT NEDERLAND VOOR 18.000 REPEN CHOCOLADE Op 20 april fietsten 140 Nederlandse en Duitse fietsers richting onze …
Op 20 april rijden 130 fietsers vanuit onze fabriek in Amsterdam naar Duitsland om daar 18.000 repen chocolade te bezorgen …
Goed nieuws! Vanaf 1 oktober 2019 verhoogt Fairtrade de minimumprijs voor cacao van $2.000 naar $2.400 en stijgt de Fairtrade …
Heb je wel eens chocolademelk gemaakt van échte chocolade? Enver heeft het perfecte recept, dat elke keer anders is, je …
DE EERSTE PAAL VAN DE NIEUWE FABRIEK Jesper en Julian, de zonen van de oprichters van Chocolatemakers, hebben met het …
Schokofahrt#4 Zo’n 100 Duitse en een enkele Oostenrijkse fietser komen met hun bakfiets vanuit verschillende delen van Duitsland naar onze …
In huize Petit wordt er uiteraard heel veel chocolade gesnoept, vandaar dat de repen voor de verkoop nu veilig in …
Heb jij ze al geproefd? Op 9 juni bij de aankomst van de Tres Hombres, hebben we onze nieuwe Chocozeiltjes …
Tessa van PaTESSerie maakt de heerlijkste bakrecepten en schrijft daarover op haar bakblog PaTESSerie. Ze maakt de lekkerste taarten, gebakjes, …
Chocozeiltjes; donkere melkchocolade met koffie en cacaonibs Kan jij de verleiding weerstaan en deze zak niet in een keer leegeten? …
Moeder is de liefste. En voor de liefste bak je taart, met de kinderen. Ik ken taarten die je niet …
Het is over het algemeen wel bekend dat wij geen aluminiumfolie gebruiken, aluminiumfolie is namelijk erg vervuilend. Maar wist je …
Waarschijnlijk heb je het al voorbij zien komen, een aantal weken geleden hebben we onze nieuwe Gorilla Bar 92% Extra …
Slowcooker stoofvlees is zo lekker dat het, wat mij betreft, het gerecht is dat je kunt maken om iemand te …
Dit weekend staan ze weer voor onze deur! Zo’n 100 Duitsers en een enkele Oostenrijker fietsen met hun bakfiets vanuit …
Durf jij deze Silverback in de ogen te kijken? Met 92% cacao is deze reep extra puur, maar we hebben …
Bij Restaurant MOER (onderdeel van Conscious Hotels) koken ze uitsluitend met pure, biologische producten. Bij de basis blijven, dat is …
Ciel Bleu** werkt al met onze chocolade vanaf het prille begin. Hun recepten zijn echt kunstwerkjes. En nu ook mogelijk …
Afgelopen maand bracht Rodney een bezoek aan de cacaoboeren en onze partnercoöperatie Esco-Kivu in Congo. In Noord Kivu bij het …
Ze vlogen al een tijdje in een KLM-blauw jasje over de wereld (#gorillasflyhigh), maar vanaf nu ook gewoon rechtstreeks uit …
Dankzij jullie bijdragen hebben we via ons ‘Noodfonds voor Peru‘ een waanzinnig mooi bedrag van ruim 30.000 euro opgehaald! Dankjewel …
Misschien heb je het al opgemerkt, onze repen hebben een nieuwe ‘binnenwikkel’! Oftewel, het binnenste van de 2 papiertjes waarin …
Amsterdam is een groen restaurant rijker: Restaurant MOER (onderdeel van Conscious Hotels) aan de Overtoom in Amsterdam. Bij MOER koken …
Hoera! Sinds afgelopen week hebben we het ‘Amsterdam Made‘ keurmerk toegekend gekregen. Misschien heb je het al voorbij zien komen …
Zoals je misschien al hebt gezien, heeft Chocolatemakers sinds 2 maanden een echt Spreekbeurtpakket. Dit mooie pakket is gemaakt door …
Misschien heb je het al voorbij zien komen. Een aantal weken geleden hebben we onze nieuwe Awajún 52% reep geïntroduceerd! …
De discussie over een eerlijke prijs voor cacaoboeren zet zich voort. Iets dat ons goed stemt. Na de reactie van …
Afgelopen week stond er een mooi stuk over onze bean-to-bar chocoladefabriek in het Parool. Een stuk met kritische uitspraken …
Noodweer in Peru verwoest 40 hectare cacaoplantages. Daarom richten we het Chocolatemakers Noodfonds op. Terwijl wij in Nederland onze nieuwe …
Het kan soms knap lastig zijn om een topchocolatier te strikken voor een gesprekje. De afstand (Maastricht – Amsterdam) maakt …
Tijd voor onze derde Chef Special alweer, en de eerste ‘Proeverij’! Afgelopen maand bezochten diverse professionals onze fabriek voor een …
We kunnen het niet vaak genoeg roepen: het moet anders in de cacaosector! Afgelopen week verscheen er een nieuwe studie …
De wereld verkeert in een chocolade crisis. De vruchtbare gronden waarop cacao groeit worden steeds armer. De grondstoffen en nutriënten …
Tijd voor de tweede Chef Special! Restaurant Vermeer in het hartje van Amsterdam is het paradepaardje van chef-kok Christopher Naylor. …
Speciaal voor KLM World Business Class hebben we een mini versie van onze mooie ‘Gorilla bar‘ gemaakt. Ons kleine biologische …
In deze Special laten we chefs Onno Kokmeijer (executive chef & manager) en Arjan Speelman (chef de cuisine) van sterrenrestaurant …
Struviet is een mineraal en ontstaat als bijproduct van de waterzuivering. Een stof waar weinig mee gedaan wordt maar wat …
True Price deed onderzoek naar wat de echte prijs van cacao uit Ivoorkust zou moeten zijn. Een interessante inkijk in …
Vandaag alweer de laatste dag van het Chocoa Festival 2016. Wij zijn er van 10:00-18:00. Kom je ook proeven? Faye …
YEAH! Zo’n spannende dag vandaag, maar hij doet het! Onze brander (ballroast) uit 1930. Een fantastische machine! En zo tof …
Samen met de Peruaanse boeren coöperatie Norandino, waar onze bonen vandaan komen voor de Awajun reep, zetten we diverse projecten …
Dit is Daan Kollmer (31). Industrieel ontwerper / Techneut / Machines ontwerper en bouwer. Wat doe jij in de chocolade …
Onze vrienden de worstmakers Brandt & Levie maken op een hele mooie manier heerlijke worsten. Zoals de droge worst Chipotle …
De crowdfunding voor de enige èchte chocoladefabriek is afgesloten! En met waanzinnig succes kunnen we wel zeggen. Ruim 73.102 euro …
Weer een MIJLPAAL voor de Chocolatemakers én de boeren coöperatie Norandino. Afgelopen maand hebben we een joint venture opgericht met …
Chocolatemakers is dit jaar de winnaar van de Damprijs, de prijs voor de duurzaamste Amsterdamse mkb’er. Na een ingewikkelde stemprocedure …
Primeur! Afgelopen vrijdag hebben we de eerste Awajun reep overhandigd aan de vice-president van Peru, Marisol Espinoza, de voorzitter van …
Begin juni hebben we een oproep gedaan om ons te komen helpen bij het lossen van het Zeilschip de Tres …
Concheren (walsen) is een van de cruciale stappen in het chocolade productieproces. Dit traditionele proces is in 1879 ontdekt door …